Cateva constructii grandioase realizate in ultimii ani in China sunt fabricile uriase, nenumarate hoteluri ori centre comerciale .

     China  ne demonstreaza in fiecare an ca notiunea de imposibil nu exista si ca limitele supreme pot fi mereu depasite . In china sunt construite mega-orase , poduri uimitoare si tot felul de constructii menite sa faca din China o tara uimitoare.

   Mai jos urmeaza uimitoarele 10 exemple care ne arata ca „Uriasul adormit”, asa cum mai este numita China, este o tara aflata sub plina expansiune.

Casa Operei din  Harbin 

In orasul Harbin a fost construita uimitoarea Casa a operei, acest oras fiind renumit pentru festivalurile sale de iarna . Constructia este amplasata in apropierea raului Sungari asfel ca designul constructiei se incadreaza intr-un peisaj miraculos.

Turnul din Shanghai

Turnul din Shanghai este un adevarat zgaraie-nori inalt de 632m cu o suprafata totala de 380.000mp. Interiorul cladirii prezinta o gama de birouri, centre de divertisment, magazine, sali de fitness, saloane de infrumusetare, dar si spalatorii.

 Muzeul Revolutiei din Wuhan

 Cel mai mare oras din partea centrala a Chinei ca numar de populatie este Wuhan. Acest oras este renumit pentru istoria sa, reflectata in acest muzeu, construit in anul 2011.

Complexul Galaxy SOHO din Beijing

  Complexul Galaxy SOHO din Beijing are 330.000mp si cuprinde 5 cladiri.Etajul inferior este ocupat de un centru de divertisment si un centru comercial, iar cele 12 etaje superioare gazduiesc birouri. Cu o vedere uimitoare pe acoperis se afla un bar si un restaurant.

Muzeul de arta si istorie Ordos 

Ordos este un oras infiintat in anul 2003, acesta a fost conceput pentru a gazdui un milion de locuitori, momentan aici locuiesc aproximativ 20.000 de persoane. Muzeul de arta si istorie este principala atractie turistica din Ordos.

Stadionul National din Beijing

  Acest complex a fost creat pentru Jocurile Olimpice din 2008, pentru prezentarea spectacolului ceremoniilor de deschidere si de inchidere, aceasta constructie costand aproximativ 325 de milioane de euro.

    Hotelul Sheraton din Huzhou

      Hotelul Sheraton seamana cu o potcoava dar, de fapt, el este un cerc avand 2 etaje subterane. Aceasta constructie se afla in top 10 cele mai scumpe hoteluri din lume, cheltuielile contructiei atinzand 1,5miliarde de dolari.

Centrul National de Arta 

 Centrul National de Arta, cunoscut si sub numele de „Oul” este o cladire  realizata in intregime din titan si sticla, si este situata in centrul orasului Beijing, aproape de faimoasa Piata Tiananmen.

Centrul Global „New Century” din orasul Chengdu

   Este una dintre cele mai mari cladiri din lume, suprafata totala a sa este de 1,76 milioane mp. Constructia are 18 etaje si este aproape in intregime din metal si sticla.

 Inelul Vietii, Fushun

  Constructia imensa din Fushun seamana cu un inel si are un diametru exterior de 170m si un diametru interior de 150m. Pretul constructie a fost de 16 milioane de dolari.